Ingredienserne
Proteinkilder
Laks tilsættes i form af afskær fra friske laks (der anvendes til røgning, dvs. menneskeføde), dette afskær holdes nedkølet til ca. 3 graders celsius lige indtil anvendelse. Vi tilstræber, at opbevaringstiden for laksen bliver kortest mulig. Normalt sker foderfabrikationen samme dag, som afskæringerne produceres.
Der anvendes afskær fra norske laks, og der benyttes ingen indvolde.
Fiskemel: Der anvendes udelukkende danskproduceret fiskemel af højeste kvalitet, fremstillet af fisk fra Nordsøen.
Blodmel: Der bruges kun spraytørret svineblod fra danske svin. Blodmel indeholder ca. 87% protein og er let fordøjeligt samtidig med, at det er en naturlig jernkilde. Jernindholdet i vores foder tilsættes i form af blodmelet.
Ølgær er tørret gær fra ølfremstilling. Ølgær indeholder ca. 50% protein, men tilsættes på grund af indholdet af B-vitaminer.
Til ovennævnte proteinkilder kommer proteinindholdet i kornsorterne: byg ca. 12%, hvede ca. 13%, majs ca. 10% og ris ca. 9%. Der tilsættes intet sojaprotein, da dette ikke udnyttes nær så godt af hunden som fiskeprotein.
Kulhydratkilder – kornprodukter
Byg: Dansk produceret af højeste kvalitet.
Hvede: Dansk produceret af højeste kvalitet.
Majs: Europæisk produceret af højeste kvalitet (ingen gensplejsede sorter).
Ris: Europæisk produceret. Her anvendes knækris, der frasorteres, ved fremstilling af kogeris, dvs. samme slags ris som anvendes til menneskeføde.
Sukkerroer: Dansk producerede sukkerroepiller. Ved fremstillingen af sukker opløses roernes sukker med varmt vand og tilbage bliver en grød. Denne grød tørres, og formes til piller. Det er disse piller, der tilsættes, de indeholder normalt mindre end 1% sukker samt store mængder delvist fordøjelige plantefibre.
Sukkerroer tilsættes hovedsageligt grundet fiberindholdet. Disse plantefibre stabiliserer tarmflora og sikrer derved en sund og velfungerende tarm, og at afføringen har den rette konsistens.
Fedtkilder
Laks: Se ovenfor, indeholder op til 18% fedt, i form af lakseolie.
Fiskemel: Se ovenfor, indeholder ca. 10% fedt i form af fiskeolie.
Svinefedt: Der benyttes udelukkende svinefedt af spisekvalitet, dvs. det samme som bruges til menneskeføde. Svinefedt smeltes og sprayes udenpå de tørre ekstruderede piller. Under denne proces opsuges fedtet i pillerne.
Til nævnte fedtkilder kommer fedtindholdet i kornsorteterne: byg ca. 3,3%, hvede ca. 2,6% majs ca. 4,5% og ris ca. 1%
Vitaminer og mineraler:
Der tilsættes kun godkendte mineraler og vitaminer, og foderet fremstilles iøvrigt i henhold til AAFCO normerne.