Henne Pet Food

 

Henne Pet Food A/S er en danskejet familievirksomhed med produktion i Danmark og domicil i byen Outrup, nær den danske vestkyst, samt en salgsafdeling i Flensborg i Tyskland. Vi udmærker os ved at producere foder og fodermidler til hunde og katte baseret på frisk laks.

 

Frisk! Fordi vi får laksen leveret til døren fra vores gode nabo og samarbejds-

partner, der er en af Europas førende leverandører af laks til fødevareindustrien.

 

Lige fra den første idé om at producere kæledyrsfoder opstod tilbage i 1993, har der været en gennemgående filosofi og holdning til, at vores produkter skulle fremstilles med en respekt for naturen og en kærlighed til de dyr, der skal spise dem. Derfor anvender vi kun de bedste ingredienser og støtter lokalsamfundet i og med at vores leverandører, både af laks og andre produkter er ”her fra egnen”. Alt vores friske laks forarbejdes nænsomt direkte på fabrikken, således at de gode egenskaber fra lakseolie og lakseproteiner overføres til foderet.

 

Vores mission er at vokse med udviklingen i et tempo, der passer til vores organisation. Det har givet os medvind. Vi har i dag forretningsforbindelser i hele Danmark samt eksport til 26 lande i Verden.

 

 

 

 

Billede af det laks, som bruges til produktionen af Kronch foder

 

Laks som fedtkilde

 

Fedt er hunde og kattes vigtigste energikilde. Fedt tilfører de essentielle omega-3 og -6 fedtsyrer, der begge er nødvendige for at opretholde kroppens funktioner.

 

Omega-3 fedtsyrer findes i fede saltvandsfisk som f.eks. makrel, sild, ål og laks. Sammenlignet med andre fisk, har laks et af de højeste indhold af omega 3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrernes sundhedsfremmende virkning skyldes især to fedtsyrer kaldet EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). Disse to fedtsyrer findes kun i fisk og ikke andre steder i naturen. Laks indholder desuden omega 6 fedtsyrer.

 

Ved anvendelse af laks som fedtkilde overføres de vigtige omega-3 og -6 fedtsyrer, der findes i laksen, til foderet. Omega 6 er kendt for at have en positiv virkning på hundens hud og pels, mens omega 3 menes at styrke immunforsvaret, øge frugtbarheden og mindske risikoen for hjerte-/kar sygdomme.

 

Laks som proteinkilde

 

Ved fordøjelsen af foderet bliver indholdet af proteiner nedbrudt til aminosyrer. Aminosyrerne optages i blodet og fordeles i kroppen, hvor de anvendes til opbygning, vedligehold og reparation af bl.a. kropsvæv, muskler, knogler og indre organer.

 

Hunde og katte har brug for mange forskellige aminosyrer, hvoraf den selv er istand til at danne de fleste. Det er vigtigt at sikre, at de aminosyrer dyret ikke selv kan danner, tilføres via kosten. Der findes 10 aminosyrer (essentielle aminosyrer), som dyret ikke selv danner. Hvis bare én af de 10 essentielle aminosyrer mangler, vil de resterende 9 gå til grunde dvs. blive forbrændt af organismen som energi og ikke blive brugt til opbygning, vedligehold og reparation. Som følge deraf kan f.eks. muskulaturens vækst gå i stå.

 

Proteiner fra laks indeholder samtlige essentielle aminosyrer. Ved anvendelse af laks som proteinkilde sikres dit kæledyr således de aminosyrer, det har brug for. Laksens proteiner har en meget høj biologisk værdi, hvilket er et udtryk for, hvor stor en del af proteinerne, der reelt kan udnyttes. Lakseproteiner har en biologisk værdi på ca. 94%, hvilket er meget højt sammenlignet med andre animalske proteinkilder (se proteinlinien). Dette giver et letfordøjeligt foder med en høj udnyttelsesgrad.

 

Laks alene gør det naturligvis ikke...

 

Derfor er foderet sammensat af de absolut bedste kvalitetskontrollerede råvarer og korrekt afbalanceret med hensyn til næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

 

Foderet er bl.a. tilsat cholinclorid og lecitin, der begge medvirker til at øge fedtomsætningen. Dermed kan dit kæledyr bedre udnytte energien i foderet og deraf følger lavere foderforbrug.

 

Ekstruderet foder

 

Under extruderingen opvarmes alle foderets ingredienser under højt tryk til mere end 130 grader celsius. Derved dræbes alle bakterier og kornprodukternes (for hunden og katten ufordøjelige) stivelse reagerer med vand og omdannes til letfordøjelige kulhydrater. Kornprodukternes stivelse bliver således gjort tilgængelig til omsætning, hvilket medfører større optagelighed og bedre udnyttelse af foderet.

 

Hvilke antioxidanter anvendes?

 

Foderet er kun tilsat levnedsmiddelgodkendte antioxidanter. Dette sikrer et sundt og velsmagende foder, der nyder en meget høj accept rate blandt allergikere.

 

I hundens krop dannes "frie radikaler" (celleforandrende komponenter), som dels kan være kræftfremkaldende og dels kan reducere immunforsvaret. Antioxydanter neutraliserer disse "frie radikaler", og forbedrer derfor hundens sundhedstilstand.

 

 

Ingredienserne

 

Proteinkilder

 

Laks tilsættes i form af afskær fra friske laks (der anvendes til røgning, dvs. menneskeføde), dette afskær holdes nedkølet til ca 3 graders celcius lige indtil anvendelse. Vi tilstræber, at opbevaringstiden for laksen bliver kortest mulig, normalt sker foderfabrikationen samme dag, som afskæren produceres.

Der anvendes afskær fra norske laks og der benyttes ingen indvolde.

 

Fiskemel: Der anvendes udelukkende danskproduceret fiskemel af højeste kvalitet, fremstillet af fisk fra Nordsøen.

 

Blodmel: Der bruges kun spraytørret svineblod fra danske svin. Blodmel indeholder ca. 87% protein og er let fordøjeligt, samtidig med at det er en naturlig jernkilde, jernindholdet i vores foder tilsættes i form af blodmel.

 

Ølgær er tørret gær fra ølfremstilling. Ølgær indeholder ca. 50% protein, men tilsættes på grund af indholdet af B-vitaminer.

 

Til ovennævnte proteinkilder kommer proteinindholdet i kornsorterne: byg ca. 12%, hvede ca. 13%, majs ca. 10% og ris ca. 9%, der tilsættes intet sojaprotein, da dette ikke udnyttes nær så godt af hunden som fiskeprotein.

 

Kulhydratkilder - kornprodukter

 

Byg: Dansk produceret af højeste kvalitet.

 

Hvede: Dansk produceret af højeste kvalitet.

 

Majs: Europæisk produceret af højeste kvalitet (Ingen gensplejsede sorter).

 

Ris: Europæisk produceret, her anvendes knækris, der frasorteres, ved fremstilling af kogeris, dvs. samme slags ris som anvendes til menneskeføde.

 

Sukkerroer: Dansk producerede sukkerroepiller. Ved fremstillingen af sukker opløses roernes sukker med varmt vand og tilbage bliver en grød, denne grød tørres, og formes til piller. Det er disse piller der tilsættes, de indholder normalt mindre end 1% sukker samt store mængder delvis fordøjelige plantefibre.

Sukkerroer tilsættes hovedsageligt grundet fiberindholdet, disse plantefibre stabiliserer  tarmflora, og sikrer derved en sund og velfungerende tarm og at afføringen har den rette konsistens.

 

Fedtkilder

 

Laks: Se ovenfor, indeholder op til 18% fedt, i form af lakseolie.

 

Fiskemel: Se oven for, indeholder ca. 10% fedt i form af fiskeolie.

 

Svinefedt: Der benyttes udelukkende svinefedt af spisekvalitet, dvs. det samme som bruges til menneskeføde. Svinefedt smeltes og sprayes udenpå de tørre ekstruderede piller, under denne proces opsuges fedtet i pillerne.

 

Til nævnte fedtkilder kommer fedtindholdet i kornsorteterne: byg ca. 3,3%, hvede ca. 2,6% majs ca. 4,5% og ris ca. 1%

 

Vitaminer og mineraler:

 

Der tilsættes kun godkendte mineraler og vitaminer, og foderet fremstilles iøvrigt i henhold til AAFCO normerne.

 

 

 

Slædepatruljen Sirius på arbejde i det arktiske Grønland

 

Hundene i Siriuspatruljen på Grønland bliver udsat for nogle af de hårdeste strabadser, man kan forestille sig. Og de elsker det. De er nemlig bygget til at klare både det barske vejr og de fysiske udfoldelser. Desuden bliver de fodret med Kronch Pemmikan på de hårde ture. Derfor er de altid i både fysisk og psykisk topform.

 

Kronch Pemmikan er udviklet specielt til Slædepatruljen Sirius. Det er lykkedes Henne Pet Food i samarbejde med Siriuspatruljen at fremstille et højenergifoder, der til fulde opfylder hundenes behov under de ekstreme forhold.

 

Pemmikan er en gammel indiansk opfindelse, der oprindelig udgjorde en effektiv rejseproviant til mennesker. Det er en proteinrig blanding af kød og fedt. Den er meget energiholdig, kan holde sig i evigheder og er let at pakke og opbevare. Nu om dage bruges det f.eks. som hundefoder på arktiske ekspeditioner, hvor man benytter sig af hunde og hundeslæder.

 

EKSPEDITION Sirius 2000

 

Ekspeditionen startede den 11. februar år 2000

Seks unge mænd drog ud på en 3500 kilometer lang polarekspedition gennem et af verdens største uberørte naturområder. Ekspeditionen fulgte i sporene på 50 års patruljer med Slædepatruljen Sirius langs Nord- og Nordøstgrønlands kyst fra Qaanaaq i vest til Daneborg i øst og markerede således Slædepatruljen Sirius 50-årsjubilæum i år 2000. Kronprins Frederik deltog i polarekspeditionen. Det samme gjorde en filmfotograf, hvis optagelser sikrede en enestående dokumentation af hele ekspeditionen for eftertiden.

 

Alt foder til EKSPEDITION Sirius 2000 blev leveret af Henne Pet Food, og det var dette foder, der var med til at sikre ekspeditionen stor succes.

 

Fodring af slædehundene

 

Ved Slædepatruljen Sirius affodres hundene normalt i tre omgange fordelt hen over aftenen. Hver hund får først 400 gram pemmikan, når der er slået lejr, lidt senere 350-400 gram tørfisk og sidst på aftenen en klump svinefedt på 125-250 gram (jo koldere, desto mere fedt). Tørfisken ligger hunden og bider i og leger med, og fortæring af fisken kan vare fra 15 minutter til en time. Fra tørfisken får hunden vigtige proteiner. Fra Pemmikan, der groft sagt består af fedt og sukker, får den masser af brændstof til musklerne.

 

Kronch Pemmikan

 

Kronch Pemmikan består af fedt (fedtprocenten er helt oppe på 58,5 % procent!), fiskemel, byg, majs, ølgær og forskellige vitaminer og mineraler. Det er en ekstrem kalorieplade, som indeholder ca. 6000 kcal. pr. kilo, eller ca. 2400 kcal. pr. plade

 

Kronch Pemmikan er et fremragende tilskudsfoder til meget hårdt arbejdende og stressede hunde, såsom jagthunde, sporhunde, politihunde, hunde under træning og hunde på udstilling.

 

Kronch Pemmikan forøger hundens udholdenhed, og gør hunden meget roligere og lettere at styre.

Bag om...

Henne Pet Food

Tilbage til top

Frisk laks

Ingredienserne

Sirius Patruljen

FRI FRAGT

v/køb for 500,-

Det siger vores kunder...

Handelsbetingelser

Sitemap

Copyright 2013 All rights reserved

Bankoverførsel til Nordea

Regnr.: 2186

Kontonr.: 7800152009

Henne Pet Foods logo til brandet Kronch

 

Henne Pet Food A/S

Gartnervænget 32

DK 6855 Outrup

 

+45 7525 1777

 

CVR: 7352 0819